VIDEO MENARIKASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA KEPADA SEMUA PENGUNJUNG SEKALIAN, PIHAK ADMIN SEDANG MENJALANKAN KERJA-KERJA MENGEMASKINI BLOG. HARAP MAAF ATAS SEBARANG KESULITAN. TERIMA KASIH.


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA KEPADA SEMUA PENGUNJUNG SEKALIAN, PIHAK ADMIN SEDANG MENJALANKAN KERJA-KERJA MENGEMASKINI BLOG. HARAP MAAF ATAS SEBARANG KESULITAN. TERIMA KASIH.

SEJARAH PENUBUHAN BLOG

Idea penubuhan blog Qudwah Alhasanah diilhamkan oleh saudara Firdaus Anaspekri, Ketua Lajnah Buletin 0607. Penubuhan blog ini secara rasminya adalah pada tanggal 11 Mac 2007. Pada permulaan penubuhannya, blog ini telah dikelolakan oleh saudara Ahmad Zhafir yang merupakan AJK Grafik Lajnah Buletin dan diteruskan oleh generasi Lajnah Buletin yang seterusnya. Nama Lajnah Buletin telah ditukar kepada Lajnah Buletin dan Penerbitan. Dengan penukaran nama ini maka bidang kerja lajnah menjadi lebih luas. Pada asalnya, blog ini ditubuhkan khas untuk lajnah sahaja, tetapi sekarang telah dijadikan sebagai blog Badan Dakwah dan Kerohanian SBP Integrasi Temerloh. Semoga blog ini akan menjadi sebuah platform dan medium dakwah terbaik kepada semua khususnya untuk warga SBP Integrasi Temerloh.
 Saudara Firdaus Anaspekri,
Ketua Lajnah Buletin 0607
"Dakwah Tanggungjawab Bersama"