VIDEO MENARIKASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA KEPADA SEMUA PENGUNJUNG SEKALIAN, PIHAK ADMIN SEDANG MENJALANKAN KERJA-KERJA MENGEMASKINI BLOG. HARAP MAAF ATAS SEBARANG KESULITAN. TERIMA KASIH.


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA KEPADA SEMUA PENGUNJUNG SEKALIAN, PIHAK ADMIN SEDANG MENJALANKAN KERJA-KERJA MENGEMASKINI BLOG. HARAP MAAF ATAS SEBARANG KESULITAN. TERIMA KASIH.

Risalah Untuk Imam Hassan Al-Banna

Risalah untuk Asy-Syahid Imam Hassan Al-Banna oleh Dr.Yusuf Al-Qardhawi... Untukmu wahai imamku, Wahai guru yang mulia, Wahai pembawa cahaya di zaman kegelapan, Wahai pembimbing dunia ke jalan Muhammad, Wahai hembusan daripada generasi Darul Arqam, Aku hadiahkan untukmu diriku dalam qasidah yang kurangkapkan, yang memberi petunjuk,dan juga merejam seperti bintang2... Mereka menyangka engkau mati, sedangkan engkau hidup kekal, Tidak mati kecuali si penzalim dan penjenayah, Mereka menyangka engkau tiada, sedangkan engkau berada di sisi kami menyaksikan, Kami suluh dengan manhajmu setiap laluan yang gelap.. Kau tegakkan untuk Islam satu menara, yang tidaklah batu-batanya selain pemuda Muslim, Kau tuliskan untuk dunia satu deklarasi kebangkitan, dan engkau enggan menandatanganinya kecuali dengan darah. Tidurlah di sisi Tuhanmu yang memberi petunjuk, Sesungguhnya,, Apa yang kau bina wahai BANNA,, TIDAK RUNTUH,, Kecintaan padamu akan terus terukir di hati, Kamu dipuji diakal fikiran, dan namamu meniti di bibir..... <<<...MEREKA TIDAK MUNGKIN BOLEH MEMADAMMU DARI SEJARAH KAMI,, MEREKA TIDAK MUNGKIN BOLEH MERAMPASMU DARI HATI KAMI....>>> "Jadilah kita PENDOKONG kepada ISLAM..andai tidak mampu,jadilah kita PENYOKONG kepada ISLAM..tapi jangan sesekali kita menjadi PENGONGKONG kepada kepada ISLAM..."

Reaksi:

0 pandangan sahabat-sahabat: