VIDEO MENARIKASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA KEPADA SEMUA PENGUNJUNG SEKALIAN, PIHAK ADMIN SEDANG MENJALANKAN KERJA-KERJA MENGEMASKINI BLOG. HARAP MAAF ATAS SEBARANG KESULITAN. TERIMA KASIH.


ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA KEPADA SEMUA PENGUNJUNG SEKALIAN, PIHAK ADMIN SEDANG MENJALANKAN KERJA-KERJA MENGEMASKINI BLOG. HARAP MAAF ATAS SEBARANG KESULITAN. TERIMA KASIH.

Kemuliaan Lelaki Yang Menutup Aurat

Tidak sepertimana wanita yang diwajibkan menutup aurat atas sebab bg menjaga faraj mereka, kaum lelaki disyariatkan agar menutup aurat bagi membezakan antara lelaki muslim dan lelaki yang kaafir, antara manusia dan haiwan, antara orang yang bermaruah dan tidak, antara orang yang berakal dan tidak, antara orang yang ingin ke syurga dan yang ingin ke neraka. perintah menutup aurat bagimu wahai saudara-saudara musliminku sekalian bertujuan untuk memberi kemuliaan kepada kita sebagai khalifah di muka bumi ini. adakah mungkin bagi makhluk yang tinggi darjatnya seperti manusia berperwatakan seperti haiwan-haiwan yang tiada dikurniakan akal kepada mereka. renungkanlah tentang perkara ini wahai saudara seagamaku sekalian...WALLAHU A'LAM (Dipetik daripada Ketua Badar 0607)

Reaksi:

0 pandangan sahabat-sahabat: